PÁLYÁZAT FOGLALKOZTATÁSBŐVÍTÉS ÖSZTÖNZÉSRE

Megjelent a Foglalkoztatásbővítés ösztönzése című pályázat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amely 12 milliárd forintos keretösszegével segíti a mikro-, kis- és középvállalkozások foglalkoztatotti létszámának növelését.

A beavatkozás az ország azon négy régiójában érhető el, ahol a foglalkoztatási ráta az országos átlag alatti szinten volt 2017-ben: Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl, Dél-Alföld. A felhívásra az a KKV nyújthat be támogatási kérelmet, amely vállalja, hogy az adott régiók valamelyikében működő vagy újonnan létrehozott telephelyen legalább 3 fővel bővíti a foglalkoztatottak számát úgy, hogy annak az előző tizenkét hónap átlagos statisztikai állományi létszámához képest az érintett létesítményben és a vállalkozás által foglalkoztatottak számának nettó növekedését is kell eredményeznie, továbbá aki vállalja a kormányhivatallal való együttműködést a toborzás során.

Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke a becsült 2 teljes éves bérköltség 70%-a kisvállalkozás esetén, 60%-a középvállalkozás esetén. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 8 millió Ft maximum 90 millió Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása 2020. január 27. 12.00 óra és 2020. június 01. 12.00 óra között lehetséges.

A további részleteket a Széchenyi2020 oldalon olvashatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük